[b]المقادير
4حبات بصل كبير
عصير الطماطم
كيلو قطع لحمه
فلفل اخضر حار
4حبات قرنفل
ملعقة قرفه
4حبات حبهات
فلفل اسود
ملح
كيلو 5ونص كوب ارز بسمتة
مرقه نفس مقدار الارز
زبده
الطريقه
يحمر البصل فى الزبده حتى الاصفرار ثم تضاف ويحمر اللحم جامد ومعه الفلفل الحار ثم يضاف عصير الطماطم ثم يضاف الملح والفلفل والقرفه والحبهان والقرفا ويترك على النار حتى تقرب الطماطم على التسبيك ثم يضاف الارز ويقلب ثم المرقه وتقلب وتترك حتى تتشرب ثم وطى البوتاجاز عليها الى ان يستوى الارز